Sólstafir- Izland promóciója

1055

Azt pontosan nem is tudnánk megfogalmazni, hogy vajon Izland szerettette-e meg velünk a Sólstafir-t vagy ez éppen fordítva történt, annyi azonban biztos, hogy elkötelezett hívei vagyunk mind a szigetországnak, mind a zenekarnak.

Ha a Sólstafir-t be szeretnénk egy kategóriás dobozba süllyeszteni, bizony nagyon nehéz dolgunk lenne, ugyanis a zenekar stílusa a volkrocktól egészen eposzi magaslatokig nyúlik. A formáció ezt egyszerűen – athmosperic iceladnic rock’n’ roll-nak titulálja, ami elegánsan lefedi az izlandiak elvarázsolt lelkületét. Egy Solstafír koncerten ne számítsatok eszeveszett hajlongásokra és megőrülésekre, még ha az énekes gitárhevederét egy zabla köti is össze. Ami garantált; hogy a fületek káprázni fog kicsit a végtelenségig nyújtott akkordoktól és a melankolikus atmoszférától, attól eltekintve, hogy azt sem tudjuk miről is szólnak azok a dalok pontosan, már ha nem vagyunk éppen izlandi lektorátusok.

Fent meghallgatjátok a Lágnætti c. számot, valamint külön felhívjuk a figyelmeteket, hogy a szemeteket is tárjátok hatalmasra, mert a videó egyenesen Izland vad és zabolátlan tájára repít benneteket egy lángoló zongora kíséretében. Izlandból és a Sólstafir-ból pedig sohasem elég, ezért alább elmélázhattok még a Fjara-n, valamint tesztelhetitek a zenekart, hogy a KEXP perzsa szőnyegén hogyan gördülnek a dallamok (megsúgjuk: szer felett csodálatosan!)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here