Playing for Change mozgalom

1106

Nem fogok kertelni, a Playing for Change mozgalom lényege a Wikipedian tökéletesen meg van fogalmazva, felesleges újra bepötyögnöm, a lényeg hogy megismerjétek, ha eddig nem tudtátok volna mi fán terem.

“A Playing for Change egy Mark Johnson hangmérnök és producer által létrehozott amerikai nonprofit alapítvány és mozgalom.

A Playing For Change „határtalan” zenei tevékenységet végez. (»Song Around the World«)

2004-ben indult a mozgalom, a zene, mint átfogó béketeremtő művészet jegyében, ami összeköti a különböző népeket bőrszínük, vallásuk, politikai, ideológiai, kulturális eltéréseik dacára. A PFC deklarált célja, hogy a világ különböző pontjain zeneoktatási intézményeket hozzon létre és hangszerekkel lássa el őket, továbbá hogy különböző nemzetiségű embereket kapcsoljon össze a zenén keresztül.

Időről időre híres dalok videófeldolgozásait készítik el úgy, hogy a világ különböző tájain játszó muzsikusok csak a kész filmen találkoznak.

A Playing For Change alapítvány a zene erejével akarja összekapcsolni a világot.

A change magyarul azt is jelenti, hogy aprópénz, változtatás. A Playing For Change elnevezés tehát azt is kifejezi, hogy a zenészek, köztük az utcazenészek (a kalapozás mellett) a világ megváltoztatásáért is muzsikálnak.” /Wikipedia/

Rengeteg videó és dal készült már, íme pár, de érdemes rákeresni és csemegézni.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here