Ozzy élő és egy kicsi Randy Rhoads-ról

1101

Egy nagyon jó élő előadás, Ozzy két népszerű száma. Aki a húrokat tépi Jake E. Lee, rendkívül tehetséges zenész, sok válogatási kör után került ki Ozzy új gitárosaként Randy Rhoads halála után. 1983-tól 1987-ig volt a bandában, és jócskán hozzájárult a Bark At The Moon című híres album létrejöttéhez, amiből több mint 3 millió példány kelt el.

Alább egy felvétel, amin még Randy Rhoads zenélt, hallatszik, hogy nem hiába volt sok körös meghallgatás az ő szerepére:

Rhoads Ozzy mellett a Quite Riot-ban is játszott, elkötelezett klasszikus gitár játékos is volt, és ötvözte is ezen tudását a metál muzsikával. 25 évesen halt meg, de nagyon sok gitárosnak lett a példaképe, és meghatározó alakjává vált a zenetörténelemnek.

Mielőtt sokan a drogokra gondolnátok, aki nem tudja, nem ez volt a végzete, mint sok zenésznek, ő csak sokat bagózott, nem nagyon élt drogokkal. Az egyik turnéjukon megálltak a busszal, hogy megjavítsák a légkondit. A sofőr és egy ex pilóta úgy gondolta jó ötlet addig engedély nélkül egy kicsi, pár személyes repülővel menni pár kört. Mentek egy kört a billentyűssel és a turné managerrel sikeresen, majd Randy és a sminkes hölgy Rachel Youngblood következett.

Mivel a többiek a buszban aludtak alkoholmámorban, úgy vélték vicces lesz a busz fölött közel elhúzni a géppel. Ez párszor sikerült is, ám harmadszorra beleakadt a gép szárnya a buszba, széttépve a szárnyat. A repülő belecsapódott egy fába, majd egy garázsba. Mind a hárman azonnal meghaltak és a felismerhetetlenségig égtek.

Ez a szomorú története egy hatalmas zenész halálának, akiből el sem tudjuk képzelni mennyi jó szám és riff jött volna ki hosszabb életében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here