Nick Cave – Öltöny, pecsétgyűrű és a New wave

1652

Ejtettünk már szót Nick Caveről? Nem, pedig kellene. Ez a zavart, kócos szemöldökű ausztrál úr minden tekintetet magára vonz, egyszer még a lábát (!?) is sikerült megérintenem a 2013-as Sziget fesztiválon, azóta is a rabja vagyok.

Az általában borús hangulatú Nick Cave oly hirtelen képes átcsapni szinte már-már komikus öniróniába, hogy az ember elméjét és kedélyét is összeborzolja. A ‘Berlin felett az ég’ c. filmben megismert torzonborz, gótikus srácból mára egy zeneileg kiforrott, masszív és összetéveszthetetlen karakter lett.

Csalárdság lenne hát őt csak úgy emlegetni, mint aki csupán Kylie Minogue oldalán növesztett vadrózsákat a búgó hangjával. Mert Cave amellett, hogy nagyszerű zenész, korunk polihisztora, hiszen remekül ír is, rendez filmet és alkalomadtán még színészbőrbe is bújik. Azt sem kihagyva, hogy a 20.000. napját a Földön meg is filmesítette, melyből egy lélegzetelállítóan lenyűgöző alkotás született egy nem mindennapi ember mindennapjairól. Nemsokára a mozikba kerül újabb zseniális agyszüleménye ‘One More Time With Feeling‘ címmel, a trailert fent találjátok a libabőr pedig garantált lesz.

Pár Nick Cave mű a teljesség igénye nélkül estére, egy pohár vörösbor és masszív eszmecsere mellé:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here