letlive. – Gettó post-hardcore

2193

Ha heti szinten legalább három letlive. koncert állna rendelkezésünkre, akkor a kardió edzéstervet könnyedén ki is pipálhatnánk. Azonban sajnos ez nem így van, hacsak gitárerősítőnek álcázva fel nem lopózunk a srácok turnébuszára.

A végtelenül őrült Los Angeles-i formáció azonban nem csupán izzadtságcseppes performanszaival vívta ki a figyelmünket, hanem utánozhatatlan zenei stílusával is. Manapság előszeretettel használjuk a post kifejezést mindenféle zenei irányzat elé: post-rock, post-metal, post-jazz, post-pop és még sorolhatnám a végtelenségig. A letlive.-t általában post-hardcore bandaként tartják számon, de azonban ennél sokkal többről lenne itt szó. A srácok előszeretettel taposnak funkot, jazzt, new wavet és egy kis RATM örökséget is ápolgatnak.

Nézzük miről is lenne szó: A ’Renegade 86’ klipje után egyből meg is váltanánk Prágába a vonatjegyet, bár az energiabomba szám után rögvest el is futnánk odáig. Ha már elfutottunk Prágáig, akkor kicsit nyugodjunk le és füleljünk tovább alább, a ’Banshee’ , a friss és ropogós új albumról az ’If I’m the Devil’, amiben Jason Butlerről kiderül, hogy nem csupán üvölteni, hanem énekelni is kiválóan tud. Végül pedig nem hinnéd, pedig itt a bizonyíték: letlive. a 2014-es Fishing On Orfű fesztiválon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here