Lenny Kravitz – Az ‘Are You Gonna Go My Way’-en túl

956

Igen tudom, imádjuk! Akárhányszor felcsendül ez a dal egy szórakozóhelyen vagy vendéglátó egységben láb illetve nyakizmaink önkéntelenül is rángatózni kezdenek. De Lenny Kravitz nem csupán egy számból áll, az 52 éves (nem gondoltad volna) zenész több mindent is lerakott az asztalra, ahhoz hogy belevésse magát a zenetörténelembe.

Kravitz stílusához több zenei irányzatot kéne felsorolnunk, mint azt végig is olvasnátok ezért nagyjából a blues és a régi R&B közé helyeznénk az énekes-dalszerző producert. Lenny amellett, hogy énekel igazán multiinstrumentalista, nem ritkán ül a dobok és a billentyűk mögé, valamint dalait is maga veszi fel saját stúdiójában.

A multitalentum zenész repertoárját nem is lehetne egészében egy kalap alá venni, ezért elhintünk nektek pár morzsát, ami esetleg kedvet csinál ahhoz, hogy mélyebben búvárkodjatok Lenny Kravitz diszkográfiájában. Fent a már jól ismert – “nem tudom hol de valahol biztos hallottam már” ‘Fly Away’, amit szeretünk úgy ahogy van. Alul a személyes kedvenc albumunkról – a kissé keser-édes ‘It is time for a Love Revolution’- röl az I’ll Be Waiting c. velejéig hatoló szám, ami tökéletes merengéshez és múltidézéshez. Az ‘If You Can’t Say no’ akár meg is kaphatná a világ legszexibb dala címet, és nem csupán a gyönyörű Milla Jovovich miatt. A végére egy igazi csemegét tettünk nektek ahol Mr. Kravitz a Guns’N Roses társaságában söpri le a színpadot meg a fejünkről a hajat.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here