Foals – Folyjon szét ma a Budapest Park!

657

Ha szeretnéd átérezni a nyári fesztiválhangulatot akár csak egy estére is, akkor ma a Budapest Parkban a helyed! A Foals és a Crystal Fighters fog gondoskodni arról, hogy póló és szem ne maradjon szárazon. 

Az Oxfordból induló Foals zenekar ügyesen meglovagolta a 2000-es évek végén dübörgő Indie hullámot a 2008-ban debütáló Antidotes c. lemezzel. Most pedig feketekeretes szemüvegek és kockás ingek lebegnek a brit zenekar körül, de amellett hogy felesleges sztereotípiákat aggatunk a Foals-ra, meg kell hagyni, hogy amit csinálnak az fantasztikus, mert képesek a mai generációnak releváns és igényes zenét biztosítani anélkül, hogy sablonosak lennének. Személyes kedvencünk a 2013-as Holy Fire c. album, amiben a zenekar igazán kimutatja egyedi karakterét, nem kevés pszichadelikus elem használatával, ami plusz intelligenciát kölcsönöz a zenéjének.

Nos, akkor a Crystal Fighters-ről mit is írhatnánk? Pure Summer.. A nyár zenéje egyértelműen és tagadhatatlanul, akinek a zenéjük hallatán nem gördül mosolyra az arca, az inkább látogassa meg az orvosát. A zenekar szintén Anglia szülötte, akik azzal színesítik tovább zenei világunkat, hogy az elektronikus harmóniákat folk zenével bolondítják, ezzel egy elragadóan egyedi hangzást kölcsönözve maguknak.

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here